ZF 24

Raiffeisen vede Bancpost şi Intesa Sanpaolo pe lista băncilor de vânzare

Raiffeisen vede Bancpost şi Intesa Sanpaolo pe lista...

Autor: Razvan Voican

20.05.2014, 00:06 1724

Bancpost, controlată de grupul elen Eurobank, recent privatizat, şi Intesa Sanpaolo, filială a uneia dintre cele mai mari bănci italiene, se numără printre potenţialele ţinte de preluare pe piaţa bancară locală, potrivit analiştilor de la Raiffeisen Bank International.

În total, aus­triecii văd nu mai puţin de opt posibile tran­zacţii de preluare a unor pachete de ac­ţiuni sau integrală, instituţiile de credit vizate fiind: Banca Transilvania (pachetul de 15% deţinut de BERD), Intesa Sanpaolo Bank, Banca Carpatica (cu trimitere la proiectul de fuziune invocat de managementul băncii), Marfin Bank, Volks­bank, BCR (pachetul de 6% deţinut de SIF Oltenia), Millennium Bank şi Bancpost.

Bancpost este singura dintre cele patru filiale de bănci elene pe care analiştii de la Raiffeisen o dau drept candidată la o tranzacţie de vânzare. „Având în vedere că banca-mamă a fost singura naţionalizată, Bancpost este un candidat probabil la vânzare“, consideră analiştii. Eurobank a ieşit recent de sub statutul de bancă naţionalizată în urma unei majorări de capital în urma căreia segmentul investitorilor privaţi dominat de fonduri de investiţii a ajuns la o deţinere de aproape 65%, participaţia Fondului Elen de Stabilitate Financiară diluându-se de la 95,23% la 35,4%. Liderii grupului de fonduri de investiţii care a devenit majoritar sunt canadienii de la Fairfax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO