ZF 24

Ralph Hamers, CEO ING Group: Vom continua să investim în România, pentru că există în continuare potenţial de creştere

Ralph Hamers, CEO ING Group: Vom continua să investim...

Autor: Cristian Hostiuc

18.09.2014, 12:31 707

România este în continuare o ţară cu potenţial pentru noi şi de aceea vom continua să investim în Româia, ca să ne pregătim pentru când îşi va reveni creditarea, vrem să creştem organic şi vedem o bună oportunitate pe piaţa de întreprinderi mici şi mijlocii, spune Ralph Hammers, CEO ING Group.

"România este o ţară bună pentru noi, există în continuare potenţial de creştere", a menţionat Hamers, care a venit două zile la Bucurteşti pentru a anivesa 20 de ani de când ING şi-a deschis operaţiunile în România şi pentru a se întâlni cu clienţii.

Hamers, 45 de ani, a devenit CEO-ul ING Group la mijlocul acestui an. În perioada 1999-2002 el a condus operaţiunile de la Bucureşti ale grupului financiar olandez. "În 1994, ING a pornit cu un singur angajat, în 1999 când am venit eu, erau 100, în 2002 când am plecat erau 450, iar acum avem 2.500". 

El spune că foarte multe s-au schimbat în România faţă de acum un deceniu, sistemul bancar este complet diferit, businessul românesc este mult mai internaţional, piaţa este mult mai profesionistă.

"Când eram la Bucureşti şi mergeam la serviciu dimineaţa, vedeam în Băneasa numai terenuri goale. Acum sunt mallur". Companile au crescut, iar situaţia macroeconomică este mult mai bună", a spus Hamers.

La mijlocul anilor 90, ING a fost primul grup financiar internaţional care a deschis o bancă la Bucureşti, fiind urmat de ABN Amro şi Citibank. În criză, City şi RBS (fosta ABN Amro România) şi-au redus semnificativ operaţiunile din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO