ZF 24

Raluca Peneş, HR coor­dinator HR Smartree România: Deficitul de personal din sectorul de vânzări va continua să crească în următorii ani

Raluca Peneş, HR coor­dinator HR Smartree România:...

Autor: Mihaela Pascari

26.06.2017, 13:00 237

Deficitul de personal din sectorul de vânzări va continua să crească în următorii ani, având în vedere că numărul investitorilor care vin în România este în creştere şi au un necesar de angajaţi pe acest profil, spune Raluca Peneş, HR coor­dinator în cadrul companiei de externalizare de servicii de HR Smartree România.

„Poziţiile din domeniul vânzărilor, în special în retail, au devenit din ce în ce mai greu de acoperit, existând o fluctuaţie de personal destul de mare. Deficitul de personal va continua să crească în următorii ani, având în vedere că numărul investitorilor care vin în România este în creştere şi au un necesar de personal pe acest profil“, a spus ea.

În opinia sa, tinerii, în special studenţii şi proaspăt absolvenţii, au aşteptări diferite faţă de generaţiile anterioare, atât din punct de vedere financiar, cât şi profesional. „Candidaţii se raportează la cheltuielile personale, inclusiv la chirie pentru cei din provincie, iar de cele mai multe ori salariul oferit nu le poate asigura aceste nevoi”.

În acelaşi timp, Raluca Peneş consideră că implicarea şi seriozitatea tinerilor au scăzut comparativ cu generaţiile anterioare, ei având  mai multe oportunităţi de locuri de muncă, ceea ce le permite să aleagă joburi mai bine plătite în alte domenii sau să renunţe de pe o zi pe alta la locul de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO