ZF 24

Raspunsul oficialilor romani pe frontul AH1N1: Echipe de medici vor controla pasagerii unei singure curse SUA-Romania. Pasagerii altor curse vor semna o declaratie pe propria raspundere sub amenintarea cu inchisoarea

01.06.2009, 15:10 18

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi ca a fost introdusa o cursa directa Bucuresti – New York, astfel ca la aterizarea pe Aeroportul Otopeni o echipa de medici va face triajul pasagerilor pentru a depista eventualele imbolnaviri cu gripa de tip AH1N1. Masura a venit ca reactie la evenimentele din ultima perioada, dupa ce astazi a fost confirmata alte doua imbolnaviri cu noul virus.

Noul cursa va fi operata de Delta Air Lines si Air France si va zbura de patru ori pe saptamana. Pasagerii care sosesc din SUA cu alte curse vor completa la sosirea in tara formulare pe propria raspundere, acestea riscand amenda sau inchisoare in cazul in care se dovedeste ca erau bolnavi la momentul sosirii in tara.

In cazul femeii si mamei sale confirmate astazi ca avand virusul AH1N1, Ministerul Sanatatii a anuntat ca acestea au intrat in contact cu 70 de persoane, dintre care 14 rude si vecini din avion, carora li se vor recolta esantioane pentru a verifica prezenta virusului.

Restul pana la 70 de persoane vor fi internati la domiciliu timp de 7 zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO