ZF 24

Raul Ciurtin, Albalact: Mai putem creşte în România, exportul nu ne interesează. Nu sunt dispus să merg în Ungaria sau în Germania să livrez pentru o reţea de magazine

Raul Ciurtin, acţionar al Albalact

Dacă vindeam, aş fi putut să investesc banii greşit şi nici nu vedeam compania ajungând la rezultatele de azi. Am învăţat din criză să te concentrezi pe ce ştii cel mai bine să faci şi asta fac şi eu acum, fără să mă gândesc la investiţii noi în alt domeniu sau la o altă activitate.

Raul Ciurtin, acţionar al Albalact Dacă vindeam, aş fi putut să investesc banii greşit şi nici nu vedeam compania ajungând la rezultatele de azi. Am învăţat din criză să te concentrezi pe ce ştii cel mai bine să faci şi asta fac şi eu acum, fără să mă gândesc la investiţii noi în alt domeniu sau la o altă activitate.

Autor: Dana Ciriperu

16.05.2014, 00:00 378

Pariul pe România  - aşa ar putea fi rezumată strategia producătorului Albalact, cea mai mare afacere antreprenorială din industria laptelui, o companie care la începutul anilor 2000 avea vânzări de 2,5 milioane de euro şi care ţinteşte în acest an 100 de milioane de euro.

„Avem proiecte, creştem, avem în continuare perspective bune. Trebuie să ştii să joci în orice business pentru că dacă nu ţii pasul, industria te poate scoate din joc. La nivelul la care am ajuns astăzi detaliile încep să facă diferenţa“, a spus Raul Ciurtin, acţionar majoritar al Albalact, într-un interviu acordat ZF.

În primul trimestru din acest an vânzările companiei care deţine o cotă de peste 20% din piaţa laptelui s-au majorat cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce în 2013 producătorul anunţase un avans de 23% al cifrei de afaceri, până la 423 mil. lei (95,8 mil. euro).

„Am început să diversificăm acti­vitatea, să intrăm în categorii noi, de aici vin creşterile. Din 2013 am avut un program de investiţii de opt milioane de euro în fabrica din Alba, iar acum am ajuns la final cu instalarea noilor linii de producţie-ambalare şi echipamente. Am urmărit prin aceste investiţii să creştem producţia, dar şi eficienţa fabricii din Oiejdea“, a mai spus Ciurtin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO