ZF 24

Razboiul de doua ore dintre Orange, Vodafone si Cosmote: de cand se reduc tarifele in roaming

Razboiul de doua ore dintre Orange, Vodafone si Cosmote: de cand se reduc tarifele in roaming
09.06.2009, 15:06 29

Fortate sa reduca de la 1 iulie tarifele pentru serviciile in roaming de noile reglementari ale UE, companiile locale de telefonie mobila incearca sa transforme aceasta veste proasta pentru industrie intr-un avantaj de marketing, miza bataliei dintre Orange, Vodafone si Cosmote fiind data de la care intra in vigoare taxele mai mici.

Intr-un interval de doua ore, primii trei jucatori de pe piata locala de telefonie mobila au anuntat noile oferte de roaming, croite dupa regulile impuse cu de-a sila de UE, dar si datele de la care acestea intra in vigoare.

Cosmote este operatorul care a anuntat primul noile date ale ofertei de roaming, inainte de ora 12.00. Noile tarife de roaming, care intra in vigoare de la 1 iulie - data limita prevazuta de UE, vor fi mai mici cu pana la 75%, au precizat oficialii operatorului.

La distanta de o ora si cateva minute, Vodafone, numarul doi pe piata, pluseaza: tarifele mai mici intra in vigoare cu doua saptamani mai repede decat o cere UE, din 16 iunie 2009.

Dupa mai putin de 40 de minute de la comunicatul Vodafone, Orange - liderul pietei, anunta ultimul cand intra in vigoare noua oferta: 15 iunie, cu o zi mai repede decat cel mai apropiat rival. Avantajul de o zi este de altfel si mesajul cu care incepe comunicatul de presa: “Clientii Orange Romania vor fi printre primii europeni care vor putea beneficia de noile tarife la nivelul reglementarii europene, atat pentru convorbiri cat si pentru mesaje scrise, atunci cand calatoresc pe teritoriul Uniunii Europene. Orange ofera noile tarife din 15 iunie, cu doua saptamani mai devreme fata de data la care acestea intra in vigoare prin reglementarea europeana, clientilor care isi vor activa optiunile Permis de Vacanta sau Favourite Countries".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO