ZF 24

RCS&RDS a ajuns la afaceri anuale de 630 milioane de euro

Zoltan Teszari

Zoltan Teszari

Autor: Adrian Seceleanu

31.10.2013, 20:58 1148

Operatorul de cablu RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de servicii TV şi comunicaţii din regiune, a avut în perioada de 12 luni încheiată în iunie 2013 venituri totale de 629 milioane de euro - arată datele publicate în premieră în prospectul emisiunii de obligaţiuni derulată de RCS&RDS în luna octombrie, prin care operatorul a împrumutat 450 mil. euro, potrivit Euroweek.

„În anul încheiat în iunie 2013, RCS&RDS a avut un profit ope­raţional ajustat de 258 de milioane de euro la venituri de 629 de milioane de euro“, potrivit sursei citate.

Compania RCS&RDS nu a răspuns până la închiderea ediţiei întrebărilor ZF legate de aceste date. Anterior, singurele date recente cunoscute despre afacerile RCS&RDS erau cele raportate în România pe 2012 - respectiv un profit net de 20 mil. euro la afaceri de 459 mil. euro.

Operatorul a mai oferit în trecut date privind afacerile la nivel de grup doar pentru anul 2009, când compania a avut venituri de 710 mil. dolari.

Pe lângă România, principala piaţă pentru RCS&RDS, compania mai operează în Ungaria, Italia, Spania şi Serbia.

Compania RCS&RDS este controlată de antreprenorul român Zoltan Teszari, care a intrat în business în anii ’90 cu o tonetă de îngheţată în Oradea. El a intrat apoi în industria de cablu TV, construind - prin achiziţii şi o extindere agresivă a reţelei - un colos care este numărul unu pe piaţa de servicii TV şi internet fix şi al doilea jucător pe piaţa de telefonie fixă.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO