ZF 24

RCS & RDS a investit 2,2 mil. euro în reţeaua de transport de date pentru a ţine sus vitezele la net

Valentin Popoviciu

Valentin Popoviciu

Autor: Adrian Seceleanu

27.12.2015, 14:28 1632

Compania de cablu RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de internet fix de pe piaţa locală, a investit 2,2 mil. euro în şase luni într-un proiect de modernizare a reţelei sale de transport de date, care să îi permită să susţină furnizarea de servicii de internet la viteze ridicate.

Prin proiectul de modernizare a reţelei naţionale şi internaţionale compania a trecut “de la un multiplu de 10 Gbps la capacităţi multiplu de 100Gbps şi au fost conectate cu ajutorul unor legături multiple, redundante, de 100Gbps, cinci noduri importante ale reţelei companiei: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Oradea şi Budapesta”, potrivit datelor comunicate de operator.

Compania susţine că această implementare va îmbunătăţi calitatea furnizării serviciului, va mări capacitatea reţelei şi va asigura o creştere semnificativă a lărgimii de bandă pentru a susţine serviciile ce solicită trafic intens şi stabil pentru serviciile şi aplicaţiile de ultimă generaţie.

“Vom continua această strategie de a investi în soluţii de viitor de calitate şi accesibile”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS & RDS.
Implementarea proiectului s-a desfăşurat pe parcursul a şase luni şi a necesitat investiţii în tehnologie şi echipamente în valoare de peste 2,2 milioane de euro.

“Creşterea utilizării internetului, intensificarea consumului de conţinut video, dezvoltarea conceptului Internet of Things sunt doar câteva exemple care necesită permanent capacităţi de transport sporite şi adoptarea tehnologiilor noi atât în partea de reţea care deserveşte clientul final, cât şi în cea <<nevăzută>> reprezentată de <<core network>>, coloana vertebrală a oricărei reţele de telecomunicaţii”  a adăugat Silviu Georgescu, director tehnic RCS&RDS.

Cei mai mari competitori ai RCS&RDS pe segmentul de internet fix sunt companiile Telekom şi UPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO