ZF 24

RCS&RDS îşi provoacă rivalii ridicând ştacheta vitezei de descărcare a datelor la 1 Gbps la serviciile de net pentru clienţii rezidenţiali

RCS&RDS îşi provoacă rivalii ridicând ştacheta...

Autor: Adrian Seceleanu

09.10.2013, 00:08 1023

Compania românească RCS & RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de co­mu­ni­caţii, va lansa co­mer­cial luna viitoare pentru clienţii rezi­denţiali două pachete noi de servicii de internet cu viteze de descărcare a datelor de 500 Mbps, respectiv 1 Gbps - de cinci, respectiv zece ori mai mari decât viteza maximă actuală, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al operatorului.

WikiZF: Profilul companiei RCS & RDS

„Este una dintre cele mai mari viteze de acces la internet la nivel global. Sunt puţine ţări în lume în care sunt disponibile servicii de acces la internet atât de rapide, iar de regulă acestea sunt furnizate izolat. Noile viteze ale RCS&RDS vor fi disponibile în peste 150 de localităţi din toată ţara“, a spus Popoviciu. El nu a declarat cât a investit compania pentru a lansa aceste servicii noi, pre­cizând doar că RCS&RDS a investit în total peste două miliarde de dolari.

Anunţul RCS&RDS vine după ani de zile în care compania nu a mai mărit viteza serviciilor de date pentru clienţii rezi­denţiali, operatorul fiind chiar de­pă­şit din 2011 încoace la acest capitol de rivalii de la UPC, care au deja în acest moment pe piaţă în mai multe loca­lităţi internet la viteze de până la 200 Mbps. UPC, care a demonstrat recent la un eveniment cu media că reţeaua sa permite viteze de până la 1 Gbps, nu a lan­sat momentan comercial pentru clienţii rezidenţiali abonamente cu asemenea viteze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO