ZF 24

RCS&RDS şi-a făcut curat în portofoliu şi a dizolvat mai multe firme pe care le controla

RCS&RDS şi-a făcut curat în portofoliu şi a dizolvat...

Autor: Adrian Seceleanu

29.12.2015, 00:00 8878

Compania de cablu RCS&RDS şi-a făcut “curat” în portofoliul de companii pe care le deţine în ultimele luni din acest an, dizolvând mai multe firme pe care le-a înfiinţat sau achiziţionat de-a lungul anilor, care aveau în general activitate în zona de telecomunicaţii, arată deciziile publicate de operator în Monitorul oficial în perioada menţionată.

Una dintre primele societăţi dizolvate a fost Satelcomm Service din Reşiţa. “Se aprobă dizolvarea anticipată, în mod voluntar şi, totodată, se aprobă lichidarea simultană a societăţii SATELCOMM SERVICE - S.R.L., cu sediul social în Reşiţa, cu transmiterea universală a patrimoniului rămas după stingerea pasivului, respectiv după achitarea tuturor datoriilor, exclusiv către asociatul majoritar RCS & RDS - S.A.”, conform documentului din Monitorul Oficial. Şi în cazul celorlalte companii dizolvate patrimoniul a fost transmis către RCS&RDS.

Celelalte companii dizolvate sunt: Analog TV din Timişoara, Imagine Cablu din Oneşti, Norcable din Cihei, Infogate Telecom din Bucureşti, Next Level Media din Oradea, TVS Braşov din Braşov, Univers Tele Sat din Piatra Neamţ şi Globalview Management & Consulting din Bucureşti.

Cu o singură excepţie, a companiei Globalview din Bucureşti, toate companiile au avut o cifră de afaceri zero anul trecut, conform datelor de la Ministerul finanţelor.

Niciuna dintre companii nu avea angajaţi, potrivit aceleiaşi surse.

RCS&RDS este cel mai mare furnizor de servicii de televiziune de cablu şi internet fix din România, şi al doilea jucător de pe pieţele de telefonie fixă şi satelit TV.

Compania oferă şi servicii de telefonie mobilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO