ZF 24

RCS&RDS taie tarifele şi pentru clienţii care vor abonament doar la telefonia mobilă

RCS&RDS taie tarifele şi pentru clienţii care vor...

Autor: Adrian Seceleanu

03.06.2015, 16:25 55578

Compania de cablu RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de internet fix şi TV de pe piaţa locală, a redus cu până la 40% tarifele pentru abonamentele de telefonie mobilă din gama Optim Nelimitat pentru clienţii care nu sunt deja utilizatori ai serviciilor fixe, continuându-şi astfel strategia agresivă de creştere pe acest segment, şi mărind astfel presiunea pe Orange, Vodafone şi Telekom, liderii acestei pieţe.

Iniţial, RCS&RDS s-a concentrat pe atragerea către serviciul de telefonie mobilă a celor câteva milioane de clienţi ai serviciilor de televiziune, net şi telefonie fixă, cărora le-a oferit abonamente la preţuri mult mai mici în raport cu cele practicate în raport cu clienţii care nu aveau deja niciun abonament la servicii fixe. Spre exemplu, tarifele pentru utilizatorii care nu aveau servicii fixe erau mai mari chiar şi cu 4 euro pe lună.

Diferenţa de tarif între cele două categorii de clienţi se reduce acum la doar 1 euro pe lună, potrivit datelor comunicate de companie.

“Clienţii care nu au niciun serviciu fix Digi (internet sau televiziune), vor plăti de acum 6 euro/lună (TVA inclusă) pentru un abonament Optim Nelimitat (anterior 10 euro/lună), iar cei care încheie două astfel de abonamente, vor achita 5 euro/lună (TVA inclusă) pentru fiecare abonament contractat (anterior 7 euro/lună). Clienţii care au un singur serviciu fix Digi, pot opta acum pentru Optim Nelimitat şi vor plăti 5 euro/lună (TVA inclusă), faţă de 7 euro/lună cât plăteau până acum.

Abonaţii RCS & RDS care au două servicii fixe, pot contracta Optim Nelimitat cu 5 euro/lună (TVA inclusă) şi 4 euro/lună (TVA inclusă) pentru cel puţin două abonamente, pentru fiecare abonament în parte”.

Compania de cablu va aplica reducerea de tarif şi clienţilor existenţi pentru acest tip de abonamente, începând cu facturile care vor fi emise pentru luna iulie.

Abonamentul Optim Nelimitat al RCS&RDS  include convorbiri nelimitate în orice reţea naţională si în reţelele internaţionale fixe si pînă la 3000 de minute în reţelele internaţionale mobile, internet mobil nelimitat în reţeaua proprie (cu viteze de până la 21,6 Mbps pentru traficul până la 5 GB) şi 100 MB/lună pentru date în roaming naţional (prin reţeaua Vodafone, acolo unde Digi nu are acoperire), pe care clienţii îi pot utiliza gratuit.

Compania de cablu nu a publicat până în prezent informaţii privind numărul de clienţi pentru serviciul de telefonie mobilă, însă potrivit unei estimări a grupului Orange – care este lider pe piaţa din România, Digi Mobil atinsese la finele anului trecut o cotă de aproape 8% din piaţa de comunicaţii mobile, respectiv aproximativ 2 milioane de clienţi.

Liderul este Orange cu peste 10 milioane de clienţi, dintre care 4,4 milioane cu contracte de abonament, urmat de Vodafone, şi - la distanţă, de Telekom. Anual românii cheltuie aproximativ 2 miliarde de euro pe telefonie mobilă, lider fiind, şi din acest punct de vedere, tot compania Orange, cu venituri de aproximativ 900 mil. euro.

RCS&RDS, care a atacat anul trecut dur segmentul de telefonie mobilă controlat de giganţii Orange, Vodafone şi Telekom a câştigat teren în condiţiile în care a venit cu abonamente la preţuri mai mici decât extraopţiunile pentru cartele ale rivalilor şi a început să ofere şi smartphone-uri în rate sau gratuit la semnarea contractului.

Preţurile RCS&RDS reflectă însă şi gradul de dezvoltare al reţelei: în unele zone reţeaua nu are acoperire, iar compania nu oferă servicii de internet mobil prin tehnologia 4G - spre exemplu, sau tehnologii precum HD Voice, care asigură o calitate superioară a apelurilor.

RCS&RDS, companie controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, a avut anul trecut afaceri de 470 mil. euro, în creştere cu aproape 14% faţă de anul precedent, conform datelor furnizate ZF de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO