ZF 24

Reacţie violentă a Bursei de la Bucureşti : Acţiunile scad cu 6-7% după Brexit. ”În varianta optimistă, poate vom avea o scădere de numai 4-5%”

Reacţie violentă a Bursei de la Bucureşti : Acţiunile...

Autor: Cristian Hostiuc, Liviu Popescu

24.06.2016, 10:08 1568

BVB a reacţionat imediat după Brexit, ieşirea Marea Britanii din UE, principalul indice, BET, înregistrând o pierdere de 6%.

Scăderea este în ton cu bursele externe unde pierderile sunt masive.

Petrom, cea mai mare companie de la bursă, avea un minus de 7% la deschidere, iar Banca Transilvania, cea mai tranzacţionată acţiune, avea un minus de 7,42%.

BRD  a scăzut cu 6,7%, iar Fondul Proprietatea cu 5,4%.

SIF-urile au un minus de 5,6%, SIF 3 înregistrând cea mai mare piedere, de 6,45%.

”Cred că în varianta optimistă, poate vom avea o scădere de numai 4-5%”, spune Marcel Barbălată, de la Intervam.

Indicele BET, referinţă pentru Bursa de Valori de la Bucureşti, a scăzut cu 5,5% la ora 10:00 (ora României) impactat de rezultatul din Marea Britanie. Bursa de la Londra s-a deschis la ora 10:00 ora României.

Astfel, BET a scăzut de la de la 6.500 de puncte cât încheiase şedinţa de ieri la 6.134 de puncte. De asemenea şi ceilalţi indici ai BVB sunt pe minus: BET-TR, minus 5,5%, BET-FI, minus 5,5%, BET-XT, minus 5,4%.

Brokerii spuneau că întreg impactul referndumului se va simţi pe pieţele bursiere astăzi şi că volatilitatea va fi excepţional de mare.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO