ZF 24

​Regina Maria investeşte 3 milioane de euro în extinderea Ponderas

​Regina Maria investeşte 3 milioane de euro în...

Autor: Georgiana Mihalache

27.09.2016, 15:05 1115

Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private, cu o cifră de afaceri de 290 de milioane de lei anul trecut, a realizat investiţii de 3 milioane de euro în extinderea Ponderas Hospital, spital preluat de Regina Maria în luna martie a acestui an.

Investiţiile în spitalul Ponderas vizează atât extinderea suprafeţei, cât şi a gamei de servicii oferite, astfel că unitatea are după prima etapă de extindere o suprafaţă de 12.500 de mp, 200 de paturi şi 12 săli de operaţie. Pe lângă specialităţile medicale pe care le oferea înainte de investiţia Regina Maria, se adaugă servicii medicale noi precum departament de primiri urgenţe cu 8 linii de gardă deschis nonstop, centre de chirurgie ortopedică şi neurochirurgie spinal, oncologie, chirurgia sânului, chirurgie endocrină, iar numărul de cabinete medicale a crescut de la 35 la 45.

„Aşa cum am promis, continuăm să dezvoltăm Ponderas Academic Hospital şi să construim şi mai mult pe zona de calitate şi excelenţă medicală. Alături de prof. dr. Cătălin Copăescu, avem un plan strategic bine pus la punct, prin care dorim să transformăm Ponderas într-un spital de referinţă pe plan european. Consolidăm ceea ce prof. dr. Copăescu şi echipa sa au construit în ultimii 5 ani şi venim cu know-how-ul”, susţine Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

În acest moment, Ponderas Academic Hospital are triplă acreditare internaţională. Spitalul deţine o dublă acreditare – americană şi europeană, în chirurgie metabolică şi bariatrică, o acreditare în chirurgia herniilor şi este în curs de acreditare pentru chirurgie colorectală.

Reţeaua Regina Maria, al doilea jucător după Medlife, a realizat şase investiţii în 2016, care au vizat dezvoltarea în oraşele Cluj (parteneriat de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea primului spital privat generalist din Cluj-Napoca), Bucureşti (Tranzacţia Ponderas Hospital), Craiova (preluarea Centrului Medical Helios, urmată de deschiderea unui centru modern de imagistică, cu RMN, în valoare de 1 milion euro), Timişoara (preluarea centrelor medicale Dr. Grigoraş), Piteşti (a doua policlinică, Regina Maria Brătianu, investiţie de 700.000 euro) şi Târgu Mureş (primul Campus Medical Regina Maria din Târgu Mureş, o investiţie de 1,7 milioane de euro).

Reţeaua de sănătate Regina Maria, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, are 31 de locaţii proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternităţi, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistică, 15 laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem şi peste 180 de policlinici partenere în ţară, plasându-se pe cel de-al doilea loc în topul jucătorilor din piaţa de servicii medicale private, după Medlife care a înregistrat venituri de 450 de milioane de lei anul trecut. Topul este completat de Medicover, pe locul al treilea, care a înregistrat venituri de 220 de milioane de lei anul trecut, în top 10 jucători intrând şi Sanador, Gral sau Polisano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO