ZF 24

Remus Borza, parlamentar: Eu sincer mă aşteptam la această schimbare la Petrom. Mariana Gheorghe era o tipă conservatoare, iar acum este nevoie de suflu proaspăt, e nevoie de mai mult curaj în investiţii

Remus Borza, parlamentar: Eu sincer mă aşteptam la...

Autor: Cristian Hostiuc

09.01.2018, 18:26 526

Remus Borza, parlamentar şi un om care cunoaşte foarte bine sectorul energetic, având în vedere că a fost administrator judiciar al Hidroelectrica, spune că se aştepta la o schimbare a CEO-ului Petrom, având în vedere că Mariana Gheorghe era de peste zece ani în funcţie şi câteodată este bine să mai aduci şi sânge proaspăt.

„Eu sincer mă aşteptam la această schimbare. Este o schimbare binevenită pentru că acum trebuie să fie cineva cu mai mult curaj, care să se adapteze schimbărilor din piaţă şi din lume. Mariana Gheorghe a avut un mandat chiar foarte longeviv, cu rezultate bune, cu excepţia ultimilor ani, dar aici nu îi poate fi imputat nimic pentur că a traversat o prăbuşire a preţului petrolului”, spune acesta.

„Eu ştiu că era bine văzută în Austria (de unde este acţionarul principal, grupul OMV – n.r.), dar Mariana Gheorghe este o tipă conservatoare, era o tipă reţinută. Când preţul e sus toată lumea ştie să facă bani, când preţul e jos trebuie să fii creativ, să ai mai multă iniţiativă. Uitaţi-vă că în ultimii doi ani Petrom nu prea a mai făcut investiţii. Când e criză nu vii cu politici de austeritate, ci trebuie să ai politici de investiţii”.

Pe neaşteptate, Petrom a anunţat marţi după prânz că Mariana Gheorghe a renunţat mai devreme cu aproape doi ani decât mandatul la funcţia de CEO al Petrom, a doua cea mai mare companie din România ca cifră de afaceri şi principalul contribuabil la buget.

În locul ei Petrom a nominalizat-o în funcţia de CEO pe Christina Verchere, care lucrează pentru gigantul petrolier BP în Asia.

Acţionarul majoritar al Petrom este grupul austriac OMV, al doilea acţionar fiind statul român cu 20% din acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO