Remus Vulpescu, numit provizoriu în CA la Transgaz

29 ian 2014 Autor: Stefan Musgociu

Mediafax Foto

Reprezentantul Fondului Proprietatea în Consiliul de Administraţie (CA) al Transgaz (TGN) Nicolae Vlad Neacşu a demisionat după ce fondul a ieşit în decembrie din acţionariatul companiei. Pe locul rămas vacant a fost numit administrator provizoriu Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului finanţelor publice.

„Începând cu data de 24.01.2014 domnul Vulpescu Dumitru-Remus a renunţat la calitatea de reprezentant al statului în adunarea generală a Acţionarilor Transgaz acordată prin ordinul viceprim-ministrului, ministrul finanţelorpPublice, n.r.728/28.05.2013“, se arată într-un comunicat transmis luni-seară de Transgaz Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Neacşu a fost ales membru în CA al Transgaz în luna iulie a anului trecut.

WikiZF: Profilul companiei Transgaz

Ulterior, în prima parte a lunii decembrie, Fondul Proprietatea a vândut, printr-un plasament privat, tot pachetul de acţiuni deţinut la Transgaz, pentru 303,51 milioane lei (68,2 milioane euro). Statul deţine 58,5% din acţiunile Transgaz, prin Ministerul Finanţelor Publice, restul titlurilor fiind în portofoliile altor investitori. Acţiunile Transgaz au încheiat şedinţa bursieră de luni în scădere cu 1,34%, la 183,5 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei naţionale de transport al gazelor naturale este de 2,16 mld. lei (475,9 mil. euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.01.2014

 
Cuvinte cheie:
Remus Vulpescu
, Transgaz
, consiliul de administratie

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide