ZF 24

Renault anunţă noul său SUV compact: Kadjar

Renault anunţă noul său SUV compact: Kadjar

Autor: Bogdan Alecu

26.01.2015, 11:55 2006

După creşterile puternice înregistrate de crossoverul Captur, Renault reia cursa pentru segmentul SUV-urilor compacte cu modelul Kadjar ce va fi prezentat oficial la începutul lunii viitoare la Paris.

KADJAR reprezintă un joc de cuvinte derivat din alăturarea a două particule: « KAD», semnificând  vehicul de teren pe patru roţi («quad») şi «JAR», ce îşi doreşte să exprime agilitate şi  dinamism.

Iniţiala « K» evocă robusteţe şi putere, KADJAR fiind în mod natural asimilat în familia de  crossovere ale mărcii Renault, alături de Captur şi de Koleos.

Începând de astăzi Renault dezvăluie detalii despre KADJAR.

SUV-ul Renault va prelua în premieră platforma tehnică de la Nissan Qashqai şi va fi produs la uzina din Palencia, Spania. Actualul Renault Koleos împarte platforma cu un model Samsung şi este produs în Coreea de Sud. Primele prototipuri au intrat în producţie în Spania încă din vara anului trecut, iar în februarie va demara producţia de serie. După acest model, din toamnă, Renault va pregăti viitoarea generaţie a lui Megane, modelul compact al gamei sale.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO