ZF 24

Renault conditioneaza mentinerea activitatii la fabrica din Flins de primirea unui ajutor de stat din partea Frantei

17.01.2010, 10:50 25

Carlos Ghosn, CEO-ul Renault, a promis sa mentina numarul deangajati la fabrica din Flins-Franta, dupa ce a avut o intalnire cupresedintele francez Nicolas Sarkozy si a obtinut ajutor de statpentru dezvoltarea de masini electrice, conform Bloomberg.

Renault va continua sa produca modelele Clio la fabrica dinnord-vestul Parisului si va incepe productia pentru noile modeleClio IV, a declarat Sarkozy intr-un comunicat facut public sambata.Guvernul francez va oferi imprumuturi de 170 milioane euro invederea dezvoltarii de masini electrice si baterii, a spusacesta.

Ghosn a fost chemat sa se intalneasca cu presedintele Franteidupa ce producatorul auto a anuntat ca este pregatit sa isi muteproductia pentru urmatoarea versiune Clio la fabrica din Bursa,Turcia. Informatii privind acest plan au venit dupa ce Franta acheltuit aproximativ 600 milioane euro pentru programul de innoirea parcului auto si a oferit companiei Renault 3 miliarde de europentru a trece de cea mai grea recesiune dupa al doilea razboimondial incoace.

"Nu am investit toti banii acestia pentru sustinereaproducatorilor auto doar pentru a-i vedea cum isi muta fabricile inalte tari", a spus Sarkozy legislatorilor in cadrul AdunariiNationale din 13 ianuarie. Statul francez este cel mai mareactionar al Renault cu o participatie de 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO