Companii

Topul celor mai profitabile francize McDonald's din România

Topul celor mai profitabile francize McDonald's din...

Autor: Cristina Rosca

23.08.2014, 15:03 2464

Restaurantele McDonald’s în franciză au terminat anul trecut cu o cifră de afaceri medie de 7,3 mil. lei (1,65 mil. euro), cu peste 6% mai mult decât decât încasările unui restaurant deschis direct de grupul american pe piaţa locală.

Cele şapte restaurante – operate pe cinci companii deoarece francizatul din Braşov deţine trei restaurante – au terminat anul trecut cu afaceri de 51,2 milioane de lei (11,6 milioane de euro), în creştere cu 6,4% comparativ cu 2012.

Compania McDonald’s România, deţinută de gigantul american, a terminat anul trecut cu afaceri de 415 mil. lei. Rata de creştere a businessului a fost de 4%, sub rata de creştere a localurilor în franciză. Cifra de afaceri în 2013 a McDonald’s România include rezultatele celor 60 de localuri proprii, încasările cafenelelor McCafe şi taxele de franciză plătite de cele şapte unităţi deschise în sistem de franciză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO