ZF 24

Retailul timisorean, trimis la periferie de costurile prea mari

13.03.2009, 14:52 15

Scaderea puterii de cumparare si chiriile mari din centrul Timisoarei au facut ca principalii retaileri care activeaza pe piata din capitala Banatului sa bata in retragere si sa renunte la spatiile comerciale din zona centrala a orasului, in favoarea celor situate in supermarketurile de la periferie, unde si chiriile sunt mult mai mici, scrie Banateanul.

"Nu se mai justifica prezenţa marilor retaileri in centrul Timisoarei, in conditiile in care plateau o chirie cuprinsa intre 60 si 80 de euro/m.p. Sa platesti astfel de chirii in conditiile in care ocupi spatii de sute de metri patrati, este prea mult. Asa se face ca retailerii s-au reorientat spre centrele comerciale din oras, unde chiriile sunt mult mai mici. Spre exemplu, la Galeria 1, un centru comercial aflat in imediata apropiere a Iulius Mall, chiriile sunt de doar 10 euro/m.p.", a declarat, pentru ziarul local, Puiu Balan, directorul departamentului de inchirieri al companiei imobiliare Sedako, real estate consulting. Despre migratia retailerilor catre periferia Timisoarei cititi pe www.banateanul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO