ZF 24

Reţeaua Regina Maria preia Ponderas Hospital

Reţeaua Regina Maria preia Ponderas Hospital

Autor: Roxana Rosu

22.03.2016, 16:35 2627

Reţeaua Regina Maria, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a preluat spitalul Ponderas, un business românesc înfiinţat în 2011, tranzacţia fiind în curs de avizare de Consiliul Concurenţei, au anunţat marţi companiile implicate.

În procesul de tranzacţie, părţile au fost asistate de EY si RTPR Allen&Overy, pentru Regina Maria, respectiv de PwC şi D&B David şi Baias, pentru Ponderas Hospital.

”Ponderas a pornit ca un proiect extrem de ambiţios, pe care l-am urmărit şi apreciat încă de la început. Am remarcat, de-a lungul timpului, valorile comune, preocuparea permanentă pentru calitatea actului medical, grija faţă de pacient, performanţa echipelor medicale. Pentru noi, Ponderas devine cel mai mare spital al reţelei, cu care vom construi şi mai mult pe zona de calitate şi excelenţă medicală. Împreună, vom continua să dezvoltăm şi centrul de training pentru personalul medical”, a declarat Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate Regina Maria.

Spitalul Ponderas este singurul Centru de Excelenţă în Chirurgia Metabolică şi Bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană şi americană. Centrul oferă servicii de spital, policlinică şi imagistică, acoperind toate specialităţile medicale şi chirurgicale, cu focus pe chirurgia laparoscopică de avangardă.

Unitatea a fost deschisă în anul 2011, sub umbrela Delta Hospital, în urma unei investiţii de 13 mil. euro, iar acţionarul majoritar al companiei este medicul Cătălin Copăescu (cu 84% din pachetul de acţiuni). Potrivit celor mai recente date oficiale, ceilalţi acţionari ai Delta Health Care sunt Daniela Godoroja şi Mihai Godo­roja (fiecare având câte 5% din acţiuni) şi Ana Maria Pascu (1%). 

În policlinica şi în spitalul Ponderas au fost trataţi până acum peste 250.000 de pacienţi şi au avut loc peste 30.000 de interventii chirurgicale laparoscopice, dintre care peste 7.000 sunt intervenţii bariatrice.

Acest nou proiect investiţional vine după ce, săptămâna trecută, Regina Maria a anunţat semnarea unui parteneriat de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea primului spital privat generalist din Cluj-Napoca.

”Am început în urmă cu 5 ani acest proiect medical cu un vis – acela de a oferi atât pacienţilor cât şi medicilor servicii medicale de înaltă calitate şi condiţii medicale de excelenţă, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să plece din ţară. (...) În contextul unei pieţe medicale foarte dinamice, ne-am dorit un partener de drum lung, care să împărtăşească aceleaşi valori şi obiective cu ale noastre. Alături de REGINA MARIA ne dorim creşterea capacităţii medicale şi a numărului de specialităţi, păstrând acelaşi focus pe un act medical de excelenţă şi pasiunea de a ne îngriji pacienţii.”, afirmă Prof. Dr. Cătălin Copăescu, Medic Primar Chirurgie Generală, acreditat internaţional pentru chirurgie laparoscopică bariatrică, Director General Ponderas Hospital.

PONDERAS are o capacitate de 141 de paturi, 35 de cabinete medicale şi 8 săli de operaţie, dispuse pe o suprafaţă de 9.000 mp. În 2015, PONDERAS a înregistrat o cifră de afaceri de 16,1 milioane de euro.

La începutul anului trecut, acţionarii Ponderas au investit 4 mil. euro (18 mil. lei) în mutarea într-un nou spaţiu, într-o clădire de birouri din nordul Capitalei, cu o capacitate dublă, de 9.000 de metri pătraţi de spaţii medicale. În spaţiul respectiv se regăsesc 141 de paturi, opt săli de operaţie şi peste 35 de cabinete medicale. Până în prezent, Ponderas a operat 20.000 de pacienţi, dintre care 6.500 pentru obezitate şi afecţiuni metabolice, conform informaţiilor făcute publice pe site-ul spitalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO