ZF 24

Retelele de discount au avut cresteri ale vanzarilor in primul semestru si continua extinderea

19.07.2009, 19:54 38

Retelele de magazine de discount au raportat cresteri ale vanzarilor in primul semestru si chiar imbunatatirea incasarilor in termeni comparabili, desi consumul a scazut, si vor continua extinderea, urmand sa deschida peste 50 de unitati comerciale in a doua jumatatea a anului, scrie Mediafax.

Principalii jucatori din sectorul de discount, Profi, Pludi Market, Rewe Romania si MiniMax Discount, au anuntat cresteri ale vanzarilor in primul semestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Afacerile retelei de discount Profi din primul semestru al acestui an au fost de 267,15 milioane de lei, in crestere cu 45% fata de incasarile de 183,85 milioane de lei din primul semestru al anului trecut.

O crestere a vanzarilor a inregistrat si compania de retail MiniMax Discount, care a raportat pentru primele sase luni o cifra de afaceri de 78,2 milioane lei (18,5 milioane euro), in avans cu 13% fata de incasarile de 69,2 milioane lei (18,8 milioane euro) din primul semestru al anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO