ZF 24

Rezultatele financiare par sa mai fi inviorat Bursa

12.02.2009, 14:10 21

Principalii indicatori bursieri de la Bucuresti se aflau la jumatatea sedintei pe verde, cel mai mare avans fiind inregistrat in continuare de indicele societatilor financiare, BET-FI, care urca cu 2,7%, temperandu-si insa din aprecierea din debutul zilei.

Indicele BET urca cu 1,5%, sustinut in continuare de evolutiile din sectorul bancar si cel petrolier, companiile de profil de pe Bursa, Rompetrol Rafinare (RRC) si Petrom (SNP), consemnand avansuri de 3,6% si respectiv 1%. Titlurile Bancii Transilvania (TLV) continuau sa urce cu 1,9%, pana la pretul de 0,256 lei/actiune.

Topul rulajelor era dominat de societatile financiare, cele mai tranzactionate titluri fiind SIF Oltenia (SIF5), cu 2,7 mil. de actiuni, urmate de SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2) si SIF Transilvania (SIF3).

Valoarea tranzactiilor depasea 2 mil. euro (9 mil. lei), printre cele mai valoroase tranzactii numarandu-se cele cu actiunile BRD, care urcau cu 4,6%, pe fondul rezultatelor bune pe 2008, precum si titlurile Transelectrica (TEL), care cobora cu aproape 4%, dupa ce compania a raportat pierderi financiare de 150 mil. lei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO