ZF 24

Roberta Anastase, o fosta Miss Romania, are sansa sa devina cel mai tanar presedinte al Camerei Deputatilor (Vezi Video Miss Romania)

19.12.2008, 10:41 488

Roberta Anastase (32 de ani), PD-L, are sansa sa devina astazi prima femeie care este aleasa presedinte al Camerei Deputatilor, dar si cel mai tanar sef al forului legislativ. Bogdan Olteanu, care a precedat-o in functie avea 35 de ani in 2006 cand a fost ales.

Anastase, care a fost apropiata de PD din adolescenta, s-a remarcat initial in spatiul public nu prin convingerile politice, ci prin frumusete, fiind una dintre participantele la concursul Miss Romania in 1994.

Zece ani mai tarziu avea sa intre in Parlament, ca deputat, dupa ce a fost “pregatita” in organizatia de Prahova de veterana Paula Ivanescu, iar apoi “la centru” de Anca Boagiu. De altfel, fostul ministru al Transporturilor si-a exercitat influenta asupra Robertei la inceputul anului 2005, cand fosta Miss era pe punctul de a parasi PD-ul pentru PIN-ul lui Cosmin Gusa, impreuna cu Lavina Sandru si Monica Ridzi. Anastase si Ridzi au ramas in cele din urma in partid, dupa ce intr-o sedinta tensionata, Gusa si Sandru au fost exclusi, iar “fetele” au fost convinse sentimental sa ramina. “Eu le-am crescut pe fetele astea”, ar fi exclamat exasperata Boagiu in timpul sedintei. Inlacrimata, Anastase a ales, in mod inspirat, sa ramina in PD.

Impreuna cu Ridzi a mers la parlamentul European ca euroobservator, ca in 2007 sa devina europarlamentar in grupul PPE. In 2007 a fost aleasa si lider al organizatiei de Prahova, dupa un conflict cu fostul sau mentor, Paula Ivanescu.

Sub conducerea Robertei Anastase, PD-L a reusit sa castige si presedintia CJ Prahova si primaria, iar la parlamentarele din 30 noiembrie, ea a fost singurul parlamentar PD-L din judet care a fost ales in mod direct, cu peste 50% dintre voturi.

Anastase a absolvit in 1998 Facultatea de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti, iar in 2000 a finalizat Studii aprofundate la Facultatea de Stiinte Politice, sectia Studii Europene din cadrul Universitatii Bucuresti.

 

Sursa video: www.missromania.tv

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO