ZF 24

Roland Berger: Criza financiara va duce la o implicare mai puternica a fondurilor de private equity in managementul companiilor

17.03.2009, 15:24 20

Potrivit studiilor realizate de compania de consultanta Roland Berger, performantele companiilor achizitionate de fondurile de private equity au marcat o crestere a veniturilor cu peste 15% mai mare decat media sectorului, concomitent cu o crestere a profitului cu peste 25% mai mare.

"Aceasta performanta s-a datorat unei selectii judicioase a companiilor din portofoliu, instalarii unor echipe de management bune si a unui sistem de management al performan]ei cu orientare clara catre rezultate. In perioada urmatoare insa, conditiile adverse de pe pietele de capital si costurile marite de refinantare, combinate cu inasprirea conditiilor de piata in multe sectoare, vor determina fondurile de investitii sa se implice si mai mult in partea operationala a companiilor din portofoliu", a spus Codrut Pascu, managing partner pe Romania la compania de consultanta Roland Berger.

Fondurile de private equity investesc in companii nelistate, achizitionand pachetul majoritar sau minoritar de actiuni. Fondurile tintesc un randament peste cel adus de piata de capital prin vanzarea participatiei peste trei sau cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO