ZF 24

Roland Berger: Un bucurestean trebuie sa lucreze aproape o ora pentru un BigMac fata de 16 minute, cat ii trebuie unui vienez

Roland Berger: Un bucurestean trebuie sa lucreze aproape o ora pentru un BigMac fata de 16 minute, cat ii trebuie unui vienez
04.06.2009, 18:57 45

Potrivit unui studiu Roland Berger, asupra capitalelor din Europa Centrala si de Est, Bucurestiul se situeaza pe locul sapte, in functie de nivelul lucrarilor de infrastructura, de educatie, inovatie, mediul international si calitatea vietii, inclusiv culturale.

Compania de consultanta Roland Berger a acordat punctaje pentru 10 capitale central si est europene, in functie de criteriile enumerate Veina clasandu-se pe prima pozitie, cu 89,9 puncte din maxim 100. Podiumul este completat de Praga si Budapesta cu 70,8 si respectiv 52,3 puncte.

Capitala Romaniei s-a situat pe locul sapte, cu 13,7 puncte, urmat indeaproape de Kiev cu 13,5 puncte si Zagreb, pe ultima pozitie, cu 10 puncte.

Bucurestiul a fost notat cu cele mai slabe punctaje la capitolul educatie, neavand nicio institutie de invatamant superior in topul 500 QS World University Rankings in timp ce Varsovia si Viena au cate doua. Bucurestiul conduce insa la capitolul populatie cu studii universitare (31%).

In functie de clasificare dupa standardul de viata Bucurestiul se regaseste iarasi pe ultimul loc, un muncitor trebuind sa lucreze aproape o ora pentru un sandvis Big Mac, in timp ce unui vienez ii sunt necesare in medie doar 16 minute de lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO