ZF 24

Român stabilit în Anglia: Cred că englezii au greşit prin acest vot. Vor exista multe repercusiuni

Român stabilit în Anglia: Cred că englezii au greşit...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.06.2016, 13:10 4785

Votul din Marea Britanie a dus la divizarea unei ţări, ţinând cont de rezultatul strâns între cei care au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană şi cei care au vrut să rămână, iar atmosfera generală de astăzi indică debusolare în rândul cetăţenilor, spune Andrei Baciu, român stabilit în Cambridge, unul dintre oraşele în care ponderea voturilor în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE a fost de peste 70%, alături de Londra.

“Lumea este dezamăgită, majoritatea celor cu care am vorbit este debusolată, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. S-a pus foarte mult accent pe tema migraţiei, dar cred că, pentru stabilitatea economică a unei ţări, este nevoie şi de libertate de mişcare. Cei care sunt aici de mai mult de şase luni nu cred că vor avea probleme, însă se poate ca ceilalţi să aibă de suferit. Personal, cred că englezii au greşit prin acest vot, care a divizat o ţară. Vor exista multe repercusiuni, care se vor vedea în viitor, poate în următoarele 2-3 luni sau în următorii 2-3 ani, vom vedea. Momentan, lumea este dezorientată”, spune Andrei Baciu.

Românul, în vârstă de 26 de ani, conduce de vara trecută, împreună cu prietenul său din facultate, Denis Iucleaevschii – 33 de ani, o afacere întemeiată în oraşul britanic Cambridge, prin care organizează excursii pentru tinerii care vor să experimenteze viaţa de student în Anglia.

“În mod clar, va fi o destabilizare financiară pentru Marea Britanie, lira a început deja să scadă. Momentan, nu cred că asta ne va afecta afacerea, dar trebuie văzut ce decizii se vor lua în privinţa călătoriilor. Oricum, până la ieşirea propriu-zisă mai e. Situaţia nu era atât de rea cum a fost prezentată, nici în privinţa emigranţilor, nici în privinţa şomajului. Nimeni nu e fericit cu acest vot”, spune Denis Iucleaevschii, originar din Republica Moldova.

În Cambridge, 42.682 de votanţi au vrut să rămână în UE, iar 15.117 au votat împotrivă, conform www.cambridge-news.co.uk. Potrivit rezultatelor de la ora 3.30, 75% dintre locuitorii din Cambridge au votat pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, scrie www.independent.co.uk.

Marea Britanie va ieşi din UE, după ce 51.9 la sută dintre cetăţenii britanici au votat pentru ieşirea ţării din Blocul Comunitar, potrivit rezultatelor finale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO