ZF 24

Românca de 36 de ani care administrează cea mai înaltă clădire din România: În două luni ajungem la un grad de ocupare de 50%

Ruxandra Grinzeanu, managing director al Raiffeisen Property România, spune că în zona Barbu Văcărescu - Floreasca nivelul chiriilor este în prezent cuprins între 10 şi 15 euro/mp lunar, iar Sky Tower se înscrie în această marjă.

Autor: Cristi Moga

01.05.2014, 10:21 2503
Clădirea de birouri Sky Tower, cu 36 de etaje şi o înălţime de 137 de metri, a fost finalizată de mai bine de un an, iar până în prezent au fost ocupate doar 35% din spaţii.
 
Ruxandra Grinzeanu, 36 de ani, managing director al Raiffeisen Property România, compania în portofoliul căreia se află turnul Sky Tower de pe strada Barbu Văcărescu din Bucureşti, cea mai înaltă clădire din ţară, spune că imobilul cu o suprafaţă închiriabilă de 41.000 de metri pătraţi va ajunge în următoarele două luni la un grad de ocupare de 50% şi speră ca până la finalul anului cea mai mare parte a spaţiilor să fie închiriate.
 
„În primele trei luni ale anului am semnat contracte pentru spaţii de 4.000 de metri pătraţi cu firmele Proiect Bucureşti, care a luat un etaj, Bomax, care va ocupa din vară jumătate de etaj, şi PeliFilip, care a semnat recent pentru două etaje pe care le va ocupa din vară. Date fiind negocierile în curs, până în vară ne aşteptăm să mai semnăm contracte pentru circa 7.000 de metri pătraţi, astfel încât să mai rămână disponibile spaţii doar în jumătatea superioară a proiectului, de la etajul 20 în sus“, a declarat pentru ZF Ruxandra Grinzeanu.
 
Dezvoltarea proiectului Sky Tower a fost începută de compania Raiffeisen Evolution, dar la sfârşitul anului 2011 grupul Raiffeisen a decis să cumpere şi să finalizeze construcţia clădirii prin intermediul diviziei imobiliare Raiffeisen Property, iar în primăvara anului trecut în turn (etajele 2 - 7) şi în clădirea Floreasca Office au fost mutate operaţiunile Raiffeisen Bank România.
 
Proiectul de birouri a implicat o investiţie estimată la aproape 150 de milioane de euro, dar în ciuda faptului că se află în cea mai efervescentă zonă imobiliară a Capitalei, chiriaşii deocamdată nu s-au îngrămădit.
 
„Din mai 2013 am luat-o practic de la zero, cu o echipă nouă, locală, de leasing (a fost recrutat ca leasing manager Bogdan Deju de la Monolit - n.red.) şi cu o nouă strategie de marketing, prin care să comunicăm mai mult caracteristicile şi tehnologiile pe care această clădire le are şi să îi creştem awareness-ul. Ca urmare a comunicării realizate în ultimul an şi a feedbackului transmis de companiile care ne-au devenit chiriaşi, dar şi a celor care nu ne-au devenit, procesul de închiriere s-a accelerat.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO