ZF 24

România a depăşit Italia şi se pregăteşte să întreacă Polonia la producţia de maşini în UE

România a depăşit Italia şi se pregăteşte să...

Autor: Bogdan Alecu

05.03.2014, 00:06 2340

Producţia record de maşini asamblate la Mioveni şi Craiova a propulsat România pe locul opt în topul celor mai mari ţări producătoare din Europa, depăşind în premieră Italia şi Belgia.

România a înregistrat în 2013 o producţie de 410.997 de autoturisme, în creştere cu 26% comparativ cu anul anterior, urcând în premieră pe locul opt în Europa. Astfel a  depăşit Ita­lia unde s-au asam­blat aproape 388.500 de maşini, cu 2% mai puţin decât în 2012, conform datelor Asociaţiei Naţionale a In­dus­triei Auto Italiene (ANFIA).

În plus, creşterea producţiei ar putea continua şi în acest an, pe măsură ce Dacia a lansat în a doua parte a anului trecut versiunea facelift a SUV-ului Duster, care alături de Sandero reprezintă cel mai bine vândut model din gamă, dar şi cel mai scump. Mai mult, România a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere a producţiei de autoturisme din Europa, în contextul în care şase din cele zece cele mai mari ţări producătoare au scăzut anul trecut.

Depăşind Polonia la producţie, România ar ajunge pe locul şapte în Europa, adică liderul eşalonului secund în topul constructorilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Citește și
AFACERI DE LA ZERO