ZF 24

România are peste 11.000 de mediatori autorizaţi, majoritatea femei

România are peste 11.000 de mediatori autorizaţi,...

Autor: Roxana Rosu

16.03.2017, 14:48 156

România are peste 11.000 de mediatori autorizaţi, majoritar femei, din numărul total 5260 fiind activi, tot mai multe firme apelând la servicii de mediere în recuperarea creanţelor, dar şi în rezolvarea unor probleme dintre asociaţi, relaţii de muncă sau închideri de departamente. 

 „Numărul cazurilor mediate anul trecut a crescut cu 10% în cazurile penale şi cu 15% în cele din mediul de afaceri, după cum rezultă din discuţiile cu colegi mediatori din ţară. În ceea ce priveşte medierea în materie penală, creşterea se datorează rezultatelor practice obţinute prin acordurile încheiate de la intrarea în vigoare a noilor coduri penale. Creşterea ar fi putut fi şi mai mare dacă ar fi rămas posibilitatea de a apela la mediere până la sfârşitul procesului penal, aşa cum prevede legea medierii.  Firmele au început să apeleze la mediere şi pentru alte situaţii decât recuperarea creanţelor. Au început să câştige teren medierile în problemele dintre asociaţi, relaţii de muncă, închideri de departamente şi între dezvoltatori şi clienţi. Este un semn foarte bun care ne arată că este în creştere încrederea pe care mediul de afaceri o acordă medierii” declară Anca Lucia Stancu, mediator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO