ZF 24

Romania paralizata. Greva in aer, pe uscat si in subteran: Tarom, CFR si Metrorex pregatesc o actiune comuna

14.05.2010, 19:43 27

Pentru prima oara in ultimii 20 de ani, Romania s-ar puteaconfrunta cu o greva comuna la calea ferata, la compania aviaticanationala si la metrou, scrie Gandul.

"Asteptam pana miercuri, sa vedem ce se decide in sedinta deGuvern. Daca se hotaraste sa se diminueze salariile cu 25%, ne vomcoordona actiunile de protest de la calea ferata, inclusiv greva,cu colegii nostri de la Tarom si de la Metrorex", a declarat pentruGandul presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, IulianMantescu.

El a precizat ca, la calea ferata, ar putea opri lucrul atat CFRCalatori si CFR Marfa, cat si angajatii de la CFR SA, companiaresponsabila cu gestionarea infrastructurii feroviare. Traficul decalatori ar putea fi preluat, cel putin partial, de firmele rutierede transport, cu autocare si microbuze, dar si de avioanelecelorlalte companii aviatice prezente pe piata romaneasca, in cazulTarom. Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO