ZF 24

Românii au comandat SUV-uri Bentley de lux de aproape 3 milioane de euro în ultimul an

Mihaela Tudorică, brand manager Bentley şi Lamborghini în cadrul Porsche Inter Auto:

Avem în total zece comenzi pentru noul Bentayga. Media a ajuns deja la o maşină pe lună, iar prima va fi livrată în martie

Mihaela Tudorică, brand manager Bentley şi Lamborghini în cadrul Porsche Inter Auto: Avem în total zece comenzi pentru noul Bentayga. Media a ajuns deja la o maşină pe lună, iar prima va fi livrată în martie

Autor: Bogdan Alecu

07.02.2016, 12:29 2556
Cererea pentru automobilele Bentley s-a dublat anul trecut, în condiţiile în care, pe lângă cele zece coupe-uri şi limuzine livrate oficial de Bentley Bucureşti, parte a Porsche Inter Auto, alte zece SUV-uri au fost comandate anul trecut şi vor fi livrate începând cu luna martie a acestui an.
 
„Avem în total zece comenzi pentru noul Bentayga. Media a ajuns deja la o maşină pe lună, iar prima va fi livrată în martie, fiind toto­dată ediţia limitată First Edition. Comenzile vin atât de la clienţi din Bucureşti, cât şi din ţară. Vindem în continuare Conti­nental şi Flying Spur, însă cele mai multe con­tractate în această perioadă sunt Bentayga“, a spus Mihaela Tudorică, brand manager Bentley şi Lamborghini în cadrul Porsche Inter Auto.
 
Ea spune că numărul comenzilor pentru Bentayga este deja similar cu cel înregistrat de dealerii Bentley din Varşovia şi Praga. Miza pentru dealerul Bentley de la Bucureşti este să atragă clienţi pentru Bentayga de la concurenţa precum Range Rover, ale căror preţuri deşi pornesc de la 80.000 de euro fără TVA, ajung rapid la peste 200.000 de euro fără TVA în versiunea de top SV Autobiography, cu motorul pe benzină supraalimentat V8 de 5,0 litri şi peste 550 CP.
 
„Deja 40% din clienţii de Range Rover sunt pe listă pentru un Bentayga în acest moment. Per total românii sunt precauţi când vine vorba de maşini scumpe. Spre exemplu mulţi erau rezervaţi cu privire la Bentayga şi acum, când vor să cumpere, se supără că nu le pot fi prioritizate comenzile“, a spus Mihaela Tudorică. Anul trecut spre exemplu s-au vân­dut în România patru SUV-uri Range Rover de peste 500 CP şi în total 229 de Range Rover Vogue, în creştere cu 60% faţă de anul anterior, modele cu un preţ de pornire de cel puţin 100.000 de euro fără TVA.
 
În total anul trecut pe piaţa locală s-au înmatriculat 14 automobile Bentley noi, în creştere cu 27% faţă de anul precedent, diferenţa de patru unităţi fiind reprezentată de maşini achiziţionate direct din afară de către clienţi.
 
De asemenea şi Lamborghini a crescut puternic anul trecut pe piaţa locală la cinci unităţi faţă de trei în 2014, în timp ce Ferrari, altădată campionul pieţei de peste 200.000 de euro, cu livrări de peste 20 de maşini anual între 2007 şi 2010, a continuat declinul la cinci maşini faţă de şapte în 2014. Astfel, Ferrari ajunge la paritate cu Lamborghini în România, cu toate că la nivel mondial la fiecare Lamborghini vândut sunt livrate cel puţin două automobile Ferrari.
 
 
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO