ZF 24

Românii cheltuiesc cel puţin 100 mil. € să se trateze în străinătate

Românii cheltuiesc cel puţin 100 mil. € să se...

Autor: Ioana David

16.04.2014, 21:42 349
Tot mai mulţi pacienţi români pleacă pentru tratament în străinătate în fiecare an, nemulţumiţi de condiţiile din spitalele locale ori pentru că sunt în căutarea unor trata­mente care nu sunt încă disponibile în centrele româneşti.

Una dintre destinaţiile spre care se orientează românii este Turcia, care în 2014 şi-a trecut în statistici 6.000 de bolnavi din România, dar şi în Austria, Germania sau Franţa ajung mii de români.

Cele mai multe cazuri de bolnavi care ajung în alte ţări sunt bolnavii de cancer, însă şi intervenţiile pe inimă, transplanturile sau fertilizările in vitro sunt căutate în străinătate.

În acest context, ZF organizează evenimentul ZF Regional Health Summit, care şi-a propus să fie locul de întâlnire pentru cele mai mari centre medicale din regiune şi unde vor sta la aceeaşi masă autorităţile, spitalele de stat şi private, dar şi medici ce tratează pacienţi din toată Europa. 

Dacă se consideră că cel puţin 10.000 de bolnavi aleg să se trateze în străinătate, iar costul minim este de 10.000 de euro, înseamnă că aceştia au cheltuit peste 100 de milioane de euro, cât 20% din piaţa locală de servicii medicale private.

Care sunt spitalele din străinătate care atrag cei mai mulţi pacienţi străini, cum au ajuns să fie în topul destinaţiilor pentru români, ce dotări au şi care sunt medicii de top? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care vor răspunde invitaţii la evenimentul ZF Regional Health Summit care va avea loc pe 6 mai.

Citiţi mai multe aici despre speakerii de la ZF Regional Health Summit şi despre modul de înscriere la eveniment.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO