Romgaz dă asigurări că alimentarea cu gaze se desfăşoară normal. Producţia şi extracţia din depozite sunt insa peste valorile programate

29 ian 2014 Autor: Roxana Petrescu

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale controlat de statul român, dă asigurări că nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce priveşte alimentarea cu gaze naturale pe fondul condiţiilor meteo existente.  În acest moment mai multe judeţe din România se află în stare de alertă. Printre acestea se numără Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Buzău, Brăila şi Vrancea. Pentru a face faţă cererii de gaze naturale, Romgaz a mărit cantităţile extrase din depozitele de înmagazinare şi a crescut producţia peste valorile programate, dar compania spune că în acest moment este asigurat necesarul de gaze, situaţia alimentării fiind bună.

"Volumul gazelor naturale existent în depozitele Romgaz la data curentă este mai mare decât volumul existent la aceeaşi dată a anului 2013. Operatorul de înmagazinare, Romgaz SISGN Ploieşti, îşi respectă programul zilnic de extracţie agreat cu clienţii serviciului de înmagazinare, care pentru luna ianuarie este de 21,3 milioane de metri cubi. În perioada 25-28.01.2014 s-a livrat din depozitele de înmagazinare un volum de gaze naturale de circa 2 milioane de metri cubi depăşind programul zilnic. Producţia curectă zilnică a Romgaz depăşeşte valoarea programată, situându-se la 16,4 milioane de metri cubi", spun reprezentanţii Romgaz.

În ciuda acestor depăşiri, reprezentanţii Romgaz spun că nu sunt motive de îngrijorare.

 
Cuvinte cheie:
romgaz
, asigurari
, depozite
, gaze

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide