ZF 24

Rompetrol a inceput forajul de titei in judetul Mehedinti

18.09.2007, 14:43 92

Compania Rompetrol Upstream impreuna cu firma Zeta Petroleum Romania, subsidiara a grupului britanic Zeta Petroleum, au inceput forajul la sonda de explorare Baleni, care face parte din blocul Zegujani, in judetul Mehedinti, a anuntat, astazi, grupul Rompetrol, citat de Mediafax

Perimetrul Zegujani a fost concesionat, in anul 2004, de grupul Rompetrol, conform acordurilor de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera incheiate cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, se arata intr-un comunicat al companiei.

Blocul cu o suprafata de 1.800 kilometri patrati are un potential ridicat de gaze naturale in formatiunile de mica adancime, existand posibilitatea de a fi descoperite si acumulari de titei in formatiunile adanci.

"Conform contractului, compania Zeta Petroleum va finanta si opera, impreuna cu Rompetrol Upstream, forajul sondei Baleni 1", se mai arata in comunicat.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO