Rompetrol Rafinare şi-a redus cu 64 mil. $ pierderile în 2013

18 feb 2014 Autor: Roxana Pricop

Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), compania care operează rafinăria Petromidia, şi-a redus anul trecut pierderile cu 64 milioane de dolari (49 mil. euro) până la 98,97 milioane de dolari (76 mil. euro), în contextul în care cifra de afaceri brută a avansat cu 6%, până la 4,899 miliarde de dolari (3,7 mld. euro).

Profitul operaţional EBITDA a scăzut de 2,6 ori până la 29 milioane de dolari (22,3 mil. euro). Compania a produs anul trecut aproximativ două milioane tone de motorină, cel mai ridicat nivel atins de rafinărie de la punerea sa în funcţiune în 1979, potrivit raportulului cu rezultatele preliminare pe 2013 emis de companie.

„Rezultatele financiare ale companiei au fost semnificativ influenţate de evoluţia marjei de rafinare, care s-a diminuat considerabil atât în trimestru al patrulea, cât şi în anul 2013, fiind influenţată negativ de condiţiile nefavorabile de piaţă, ca urmare a scăderii cotaţiilor internaţionale ale produselor petroliere finite în medie cu 4%“, potrivit raportului.

WikiZF: Profilul companiei Rompetrol

Compania face parte din grupul Rompetrol, controlat de statul kazah. Statul român mai deţine 44,6% din acţiunile RRC, kazahii urmând să le răscumpere în parte în urma unei decizii controversate a guvernului Ponta. Acţiunile Rompetrol Rafinare au scăzut cu 0,64% în şedinţa de luni, până la un preţ de 0,0465 lei/acţiune.

Compania are o capitalizare bursieră de 2,051 miliarde de lei (455 mil. euro). Rompetrol Well Services, o altă companie din acelaşi grup, a încheiat anul 2013 cu un profit record de 27,5 mil. lei.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate: 

- profitul net şi cifra de afaceri a companiei; estimări privind dividendele 

- bugetul de investiţii 

- detalii despre rezultatele financiare şi evoluţia acţiunilor la bursă 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
Rompetrol Rafinare
, pierderi
, rafinarie

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide