ZF 24

Romtelecom recunoaste oficial achizitia New Com: asteptam OK-ul de la Concurenta

09.02.2010, 14:44 158

Romtelecom, cel mai mare furnizor de servicii de telefonie fixade pe piata locala, a admis in premiera ca a achizitionatfurnizorul de comunicatii New Com, care avea aproximativ 70.000 declienti, iar acum asteapta OK-ul Consiliului Concurentei,confirmand astfel informatiile publicate de ZF in editia din 14ianuarie 2010.

Tranzactia a fost realizata prin Nextgen Communications, o companiedetinuta integral de Romtelecom, care ofera servicii de cablu TV,internet si telefonie fixa.
"NextGen a incheiat un contract cu firma NewCom Telecomunicatiipentru preluarea unor parti din reteaua detinuta de aceasta dinurma in peste 100 localitati. Numarul total de clienti preluatiprin aceasta operatiune se ridica la aproximativ 70000. NextGen amai preluat anul trecut tot de la NewCom Telecomunicatii alte partidin retea din 5 localitati, reprezentand aproximativ 30000 clientide internet, televiziune si telefonie. Acordul urmeaza sa fieanalizat de Consiliul Concurentei, iar preluarea efectiva se varealiza dupa primirea autorizarii acestuia", a declarat pentru ZFOvidiu Ghiman, Director Executiv Strategie si Dezvoltarea Afaceriial Romtelecom. "
NextGen Communications a semnat pe 22 decembrie 2009 achizitiaintegrala a companiei New Com, potrivit unui document publicat peArhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.

Banca Transilvania, compania care a introdus datele in sistem,enumera in cadrul documentului mai multe garantii aduse de New Compentru un credit, printre care si un cont bancar cu "un sold de6,334 milioane de dolari ce urmeaza a fi incasati in bazacontractului de vanzare - cumparare incheiat la data de 22.12.2009intre SC New Com Telecomunicatii si SC NextGenCommunication".
Datele privind contul bancar al New Com, in care compania urma saprimeasca 6,3 mil. dolari de la Romtelecom, reprezinta primele sideocamdata singurele date oficiale privind valoarea tranzactiei -stabilind astfel si o valoare minima a achizitiei. Surse de pepiata telecom evaluasera tranzactia dintre cele doua companii la 14mil. euro - respectiv aproximativ 200 de euro pentru fiecare dintrecei 70.000 de abonati castigati de Romtelecom de la New Com.Valoarea tranzactiei nu a fost confirmata de niciuna dintre celedoua companii.

Pe de alta parte, Romtelecom a hotarat, in decembrie 2009,majorarea capitalului social al Nextgen cu 26,31 milioane de lei,la 26,49 milioane de lei, prin conversia imprumuturilor acordateanterior companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO