ZF 24

S&P reduce ratingul a patru banci elene cu filiale si in Romania

27.04.2010, 19:39 39

Standard&Poor's a retrogradat marti ratingurile pentrudatoriile pe termen lung ale EFG Eurobank, Alpha Bank si PiraeusBank cu trei trepte, de la nivelul "BBB" la "BB", iar calificativulNational Bank of Greece a fost revizuit de la "BBB+" la "BB+", dupaincluderea Greciei in categoria "junk", informeaza Mediafax.

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost revizuit de lanivelul "A-2" la "B" pentru toate cele patru banci, se arataintr-un comunicat al S&P.

Perspectiva acestor calificative este negativa, reflectandposibilitatea sa fie retragradate din nou, daca ratingul suveran alGreciei va fi revizuit in scadere inca o data, sau daca situatialichiditatilor, calitatii activelor sau profitabilitatea se vainrautati.

EFG Eurobank detine pe piata locala Bancpost, iar National Bankof Greece este prezenta pe piata din Romania prin Banca Romaneasca.Alpha Bank este de asemenea prezenta pe piata romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO