ZF 24

Salonul Auto de la Frankfurt – 82 de premiere mondiale, 753 de expozanti din 30 de tari. Ce masini vor fi prezentate la Salon - GALERIE FOTO

Salonul Auto de la Frankfurt – 82 de premiere mondiale, 753 de expozanti din 30 de tari
14.09.2009, 15:22 145

Piata auto germana nu mai este doar cea mai mare la niveleuropean, ci si singura care in 2009, anul cu rezultatele cele maislabe pentru industria auto, a crescut cu peste 20%, datoritaprogramului "Rabla".

In plus, cele 5 miliarde de euro atribuite programului dinGermania au salvat inclusiv piata auto din Romania. In primul randprin cresterea productiei Dacia de la 1.085 de masini pe zi lainceputul anului, la 1.340 in prezent, situatie care a creat sicateva sute de noi locuri de munca, dar si prin epuizareastocurilor de masini noi detinute de importatori si dealeri -acumulate datorita scaderii de peste 50% a pietei auto locale sivandute in Germania.

Salonul Auto de la Frankfurt, organizat la fiecare doi ani, estecel mai important eveniment auto din acest an la nivel european,fiind totodata mai mare decat cel de la Geneva sau Paris, avand sicel mai mare numar de premiere.

Salon ecologic

Spre deosebire de saloanele auto de rangul doi sau trei, precumcel de la Bucuresti, un Salon Auto precum cel de la Frankfurt oferao noua tendinta pe piata auto la nivel european. La editia din2009, Frankfurt, in afara de deja celebra tema de "salon ecologic"Frankfurt doreste sa indice drumul catre iesirea din criza. Inplus, principalii constructori germani vor prezenta in cadrulSalonului cele mai noi modele cu emisii reduse de dioxid decarbon.

"In ciuda crizei financiare cea de-a 63-a editie a SalonuluiAuto de la Frankfurt este "stabila" - avem 743 de expozanti din 30de tari, dintre care 62 de constructori auto.

Dintre cele 82 de premiere mondiale, 42 apartin constructorilorgermani", a spus Matthias Wissmann, presedintele Asociatiei Germanea Industriei Auto (VDA).

Dacia nu va prezenta de aceasta data niciun model nou in cadrulSalonului Auto de la Frankfurt, la fel cum s-a intamplat la Parisanul trecut. In standul constructorului autohton vor fi prezentemodelele din gama Sandero, precum Sandero Stepway, dar si LoganMCV. Versiunea sedan a modelului Logan.

In cadrul standului grupului Renault atentia publicului va fiasupra noului Fluence, model care il inlocuieste pe MeganeSedan.

Ford, cel de-al doilea constructor de pe piata locala lanseazaastazi noul C-Max, cea de-a doua generatie a monovolumului desegment compact realizat pe platforma tehnica a viitorului Focus,care va fi lansat in vara anului viitor.

In urma cu doi ani, la editia precedenta a Salonului, Ford semnacu Statul Roman contractul de preluare a pachetului majoritar deactiuni al Automobile Craiova.

Asteapta mai putini vizitatori

Salonul Auto de la Frankfurt va fi deschis oficial publicului pedata de 17 septembrie, de catre cancelarul Angela Merkel si se vainchide in 27 septembrie.

Printre premierele care vor fi la Frankfurt se numara noul OpelAstra, alaturi de Opel Ampera - modelul hibrid realizat peplatforma comuna cu Chevrolet Volt, Porsche Panamera, care inRomania a fost lansat inca de saptamana trecuta, dar si Porsche 911GT3 RS sau Skoda Superb Kombi.

Datorita situatiei economice actuale, oficialii VDA nu seasteapta la un numar de vizitatori egal cu valoarea de 900.000 depersoane atins la editia anterioara.

Alte evenimente auto de acest gen au inregistrat scaderi depeste 40% in ceea ce priveste numarul vizitatorilor. Sprecomparatie, in 1993, an considerat de industria auto germana totunul "de criza", la IAA au fost aproximativ 700.000 devizitatori.

"Speram ca in utlima zi a Salonului sa numaram cel putin 750.000de vizitatori", a sublinat Wissmann.

Suprafata expozitionala in cadrul Salonului este anul acesta de185.000 de metri, de aproape 10 ori mai mare decat cea a SalonuluiInternational Auto de la Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO