ZF 24

Samsung: Vânzările de smartphone-uri acoperă 90% din valoarea pieţei de telefoane mobile

Alexandru Munteanu, şeful  diviziei de telecom din cadrul Samsung: Segmentul smartphone-urilor premium, al căror preţ depăşeste 400 de euro, are o pondere de aproximativ 32% din totalul valorii pieţei de smartphone-uri.

Alexandru Munteanu, şeful diviziei de telecom din cadrul Samsung: Segmentul smartphone-urilor premium, al căror preţ depăşeste 400 de euro, are o pondere de aproximativ 32% din totalul valorii pieţei de smartphone-uri.

Autor: Ioana Nita

22.03.2015, 18:21 1034

Piaţa smartphone-urilor a trecut în 2014 de 2,5 milioane de unităţi, valoarea fiind de peste 500 de milioane de euro.

Valoarea pieţei locale de smartphone-uri s-a situat anul trecut la circa 500 milioane de euro, cu peste 50% mai mult decât în 2013, acestea ajungând să aibă astfel o pondere de 90% în totalul pieţei de telefoane mobile din punct de vedere valoric. Cantitativ însă livrările de smart­phone-uri au reprezentat aproxi­mativ 55% din totalul pieţei de telefoane mobile, conform calculelor ZF bazate pe informaţiile furnizate de subsi­diara locală a gigantului sud-coreean Samsung.

„Piaţa de telefoane mobile a depăşit anul trecut 4,5 milioane de unităţi, potrivit estimărilor noastre, cu o valoare de peste 550 de milioane de euro. Iar piaţa smartphone-urilor a trecut în 2014 de 2,5 milioane de unităţi, valoarea fiind de peste 500 milioane de euro“, a declarat pentru ZF Alexandru Munteanu, şeful  diviziei de telecom din cadrul Samsung România, liderul pieţei locale de telefoane inteligente, cu o cotă de piaţă de peste 40%.

Vânzările de smartphone-uri au în­registrat creşteri spectaculoase în ultimii doi ani, cuprinse între 50% şi 60%. În 2012 s-au vândut aproximativ un milion de telefoane inteligente în Ro­mânia, iar în 2013 numărul acestora a ajuns la 1,5 milioane de unităţi, valoarea pieţei fiind de 320 de milioane de euro.

Piaţa de smartphone-uri va continua să crească în 2015, în medie cu 30% din punct de vedere valoric, iar ca număr de unităţi va depăşi 3 milioane de unităţi, potrivit lui Munteanu. 

„Deja în primele două luni ale anului piaţa de smartphone-uri a cres­cut cu peste 35%. Pe măsură ce ne vom apropia de jumătatea anului, procentele vor mai scădea, media anuală urmând să se situeze cel mai probabil la 30%.“

Tendinţa de înlocuire a telefoanelor simple (feature phones) a început în a doua jumătate a anului 2013, când au început să apară modele de smartpho­ne-uri tot mai ieftine. Astfel, utilizatorii şi-au înlocuit telefonul mobil şi au ales în mare parte un smartphone ieftin (entry level).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO