ZF 24

Sarkozy despre liderii lumii: Zapatero - stupid, Merkel - ascultatoare, Barroso - absent, Obama - fara experienta

17.04.2009, 14:51 17

Sarkozy a reusit inca o data sa o dea in bara, in cadrul unei intalniri avute cu reprezentanti ai Parlamentului francez si ai principalelor partide, informeaza EUObserver.

Astfel, in cadrul unui dineu avut cu 24 senatori si reprezentanti ai principalelor partide franceze, in cadrul caruia a discutat despre criza financiara cu care Franta se ocupa, Sarkozy a oferit si detalii despre colegii sai de discutie din cadrul G20.

El l-a descris pe primul ministru spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero drept stupid, pe cancelarul german Angela Merkel drept o femeie care asculta de indicatiile lui Sarkozy. De asemenea, presedintele Comisiei Europene a fost considerat a fi "absent". In finalul dineului, presedintele francezi si-a exprimat si pararea despre presedintele american Barack Obama, acesta fiind considerat neexperimentat si nepus la punct cu problemele economice globale.

Singura personalitate fata de care presedintele francez si-a exprimat stima a fost tocmai Silvio Berlusconi, ca urmare a succeselor electorale de care acesta a dat dovada.v

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO