ZF 24

Scandal la schema de ajutor de minimis. Un consultant: e ca la Loto, cu 40 de calculatoare am reuşit să deschidem formularul doar de pe unul

Scandal la schema de ajutor de minimis. Un consultant: e...

Autor: Adelina Mihai

28.08.2013, 13:44 6962

Un număr de 644 de firme au reuşit să îşi înregistreze, online, proiectele prin care vor să obţină ajutoare de minimis de la Ministerul de Finanţe, potrivit unei liste publicate de minister. Proiectele au fost depuse într-un interval de doar cinci minute, în intervalul 8:00 – 8:30 în această dimineaţă, pentru că principiul de înscriere a fost “primul venit, primul servit”.

CITITORII ZF REACTIONEAZĂ: “Schema de minimis a fost filmul prost al unui demers mimat de susţinere a IMM-urilor”

“Nu am reuşit să înscriem mai mult de 4 proiecte din 70, câte aveam pregătite. Cred că au fost nişte filtre, pentru că nu se puteau depune de pe un singur IP. În primele câteva secunde, am reuşit să deschidem pagina de pe un singur calculator şi după ce am înscris, am văzut că eram deja la numărul 170 şi ceva. De pe restul calculatoarelor, intram pe link şi se arăta <waiting> sau <session has expired>. E ca la loto”, a spus Cristi Jugariu, consultant în cadrul companiei de consultanţă Romcom, cu sediul central în Oradea.

Ministerul Finanţelor a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că finanţarea solicitată prin cererile înregistrate on-line bugetul anual de 500 milioane lei alocat schemei a fost epuizat.

“Începând cu data de 28.08.2013, ora 8:35:41, sesiunea de înregistrare online a cererilor de acord pentru finanţare în baza H.G. nr. 274/2013, cu modificările şi completările ulterioare, este declarată închisă”, se arată în comunicat.

Guvernul a majorat, în şedinţa de miercuri, bugetul alocat unei scheme de ajutor de stat destinate IMM-urilor (de la 400 la 500 de milioane de lei) şi a prelungit termenul de depunere a cererilor de finanţare, ca urmare a „interesului deosebit manifestat de reprezentanţi mediului de afaceri“.

Schema de ajutor de minimis se adresează firmelor mici şi mijlocii care vor să obţină fonduri de până la 200.000 de euro. Ministerul Finanţelor estima că numărul de companii care solicită ajutor de minimis ar fi ajuns la 2.000, după ce Guvernul a aprobat săptămâna trecută majorarea bugetului de la 400 la 500 de milioane de lei pentru acest proiect.

Vedeţi aici lista firmelor inscrise pentru ajutor de stat

Aţi încercat să înscrieţi astăzi proiecte pentru ajutor de minimis şi nu aţi reuşit? Trimiteţi la adelina.mihai@zf.ro şi zf24@zf.ro experienţa dvs.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO