ZF 24

Schimbare la vârful Lidl România. Directorul de vânzări preia conducerea businessului local

Autor: Cristina Roşca

08.10.2015, 19:37 29781

Retailerul german Lidl, prezent pe piaţa locală cu peste 180 de magazine de tip discount, l-a numit pe Frank Wagner în poziţia de preşedinte al consiliului de conducere, mutarea urmând a intra în vigoare începând cu 14 decembrie 2015.

Aneterior, Frank Wagner a fost directorul de vânzări şi logistică al germanilor. Funcţia de preşedinte al consiliului de conducere va fi preluată de la un alt expat, Maksymilian Braniecki, care va pleca pe o poziţie similară în Polonia. Braniecki a condus operaţiunile locale ale Lidl timp de patru ani, de la intrarea pe piaţă a nemţilor.

Wagner are o experienţă managerială de peste 15 ani în domeniul retailului internaţional, din care peste 10 ani în cadrul companiei Lidl, în ţări precum Germania şi România. Poziţia de director de vânzări şi logistică al Lidl România el o deţinea din ianuarie 2013.

Lidl a intrat oficial în România în 2011, printre preluarea a peste 100 de magazine Plus Discount. Acum nemţii au peste 180 de unităţi cu afaceri de circa 800 mil. euro anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO