ZF 24

Se îngroaşă gluma: Ministerul Finanţelor a respins din nou ofertele băncilor pentru achiziţia de titluri de stat, considerând că dobânda cerută este prea mare

Se îngroaşă gluma: Ministerul Finanţelor a respins...

Autor: Roxana Rosu

13.03.2017, 15:09 1746

Ministerul Finanţelor a respins luni ofertele băncilor la licitaţia de titluri de stat, considerând că dobânda cerută de bancheri pentru a împrumuta statul este prea mare.

Finanţele au scos titluri în valoare de 300 milioane lei la licitaţie, cu o rată a cuponului (dobânda) de 3,25% pe an. 

Valoarea totală a cererii băncilor a fost de 288 milioane lei, din care în nume propriu 272 milioane lei şi 16 milioane lei oferte necompetitive. 

“În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat”, a anunţat Ministerul Finanţelor.

Săptămâna trecută, ministerul a respins ofertele băncilor la licitaţia de titluri de stat de 600 milioane lei, pe acelaşi motiv. Rata cuponului a fost atunci de 2,25% pe an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO