ZF 24

Se intampla in Bucuresti: Desi sunt aproape 20 de grade afara, primaria interzice pana in mai terasele din Centrul Vechi. Pierderile la buget sunt de 20.000 de euro lunar

Se intampla in Bucuresti: Desi sunt aproape 20 de grade afara, Primaria Capitalei interzice pana in mai terasele din Centru Vechi. Pierderile la buget sunt de 20.000 de euro lunar
27.03.2010, 13:39 51

Proprietarii barurilor si restaurantelor din Centrul Istoric alCapitalei nu au voie sa deschida terasele pana in luna mai.Primaria Municipiului Bucuresti, responsabila cu aceasta zona,amendeaza pe cei care scot mesele afara pentru ocuparea spatiuluipublic fara autorizatie pentru ca in prezent, chiar daca legea careprevede deschiderea teraselor exista, nu exista normelemetodologice de aplicare a acesteia.

Pana anul trecut, Primaria Sectorului 3 se ocupa derestaurantele si barurile deschise in zona Lipscani, dar dinoctombrie 2009 terasele au trecut in jurisdictia PMB. "Ne aflam inimposibilitatea de a deschide terasele in conditiile in careclientii cer sa se aseze la o masa afara. Primaria spune ca nuexista normele metodologice care permit functionarea teraselor, darnoi nu putem astepta pana in mai, cand ne este permis prin lege sadeschidem si afara", a declarat Daniel Mischie, unul dintreactionarii Trotter Prim, care opereaza restaurantul Caru cuBere.

Arcade Cafe este unul dintre barurile care a depus cerere defunctionare a teraselor la jumatatea lunii februarie, dar pana inacest moment nu a primit niciun raspuns de la autoritati. InCentrul Vechi sunt circa 2.500 mp de terase pentru care Primariaprimeste chirie un leu fara TVA pe metru patrat zilnic. Astainseamna ca lunar primaria incaseaza 75.000 de lei (19.000 deeuro), bani pe care in prezent ii pierde din intarzierea decizieide a acorda restaurantelor si barurilor dreptul de extindere cuterase. Pana acum au fost amendate mai multe companii care audeschis terase in aceasta zona. Amenda se situeaza intre 6.000 delei si 12.000 de lei. "Am putea da o declaratie pe propriaraspundere prin care sa functionam si in momentul in careautoritatile finalizeaza normele metodologice sa platim retroactivchiria pe spatiul ocupat", propune Cristian Kilin, reprezentant alrestaurantului japonez Sushi Ko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO