ZF 24

Se vand Carpatica sau Banca Transilvania?

Se vand Carpatica sau Banca Transilvania?
06.01.2009, 10:55 19

Banca Carpatica si Banca Transilvania, care au fost in ultimii ani subiectul unor discutii aproape neintrerupte privind potentiale preluari, raman in continuare principalele tinte posibile de achizitie pe piata locala. In contextul financiar foarte dificil, aceste banci, care nu au in spate grupuri financiare puternice, vor avea greutati in atragerea de fonduri. Daca in anii trecuti pretul ridicat cerut de actionari a fost principalul obstacol in realizarea acestor tranzactii, acum pretentiile ar putea sa fie mult ajustate. 

2009 ar putea sa aduca totodata si noi consolidari pe piata locala, in conditiile in care unele grupuri straine ar putea sa renunte la prezenta pe piata romaneasca, pe fondul dificultatii de a mai asigura finantari. Spre exemplu, nu mai putin de sapte grupuri elene au filiale locale. Totodata, bancile cu prezenta regionala, precum Erste, Raiffeisen sau majoritatea jucatorilor eleni, ar putea sa fie tinta unor preluari pe plan international. 

Care credeti ca vor fi schimbarile pe piata bancara in 2009? Ce banci vor fi preluate si care considerati ca vor fi inchise in 2009? Scrieti-ne pe adresa zf@zf.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO