ZF 24

Secretari de stat şi consilieri ai lui Ponta, trimişi să-şi rotunjească veniturile în companiile statului

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Mediafax

20.11.2013, 21:07 399

Îndelung  criticata modă de răs­plătire a apropiaţilor oamenilor puterii cu poziţii în consiliile de administraţie continuă.

Mai mulţi secretari de stat din ministere şi doi consilieri ai premierului Victor Ponta au fost propuşi în ultima vreme să facă parte din Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) sau Consiliile de Administraţie (CA) de la Electrocentrale Bucureşti, Nuclear­electrica, Electrica, Hidroelectrica sau Complexul Energetic Oltenia.

În luna august legislaţia a fost modificată, astfel încât membrii AGA ai companiilor de stat pot câştiga până la 25% din salariul fix al directorului ge­neral, faţă de doar 1% cât stabilise gu­vernul Boc în 2010. Ioana Maria Pe­trescu, consilier de stat la cancelaria pre­mierului Ponta, a fost propusă ca repre­zentant al statului în Adunarea Gene­rală a Acţionarilor (AGA) a societăţii Electrocentrale Grup Bucureşti.

Surse oficiale au declarat că pe lista de propuneri a fost inclusă şi Geanina Cristina Puşcaşu, actual consilier de stat în guvern şi fostă asistentă la Bruxelles a europarlamentarului Daciana Sârbu, pentru postul de reprezentant al statului în AGA la Nuclearelectrica. Numele Geaninei Cristinei Puşcaşu a figurat şi în agenda de acte normative pregătite pentru şedinţa de ieri a guvernului. La finalul şedinţei, guvernul a comunicat că acest consilier de stat Geanina Cristina Puşcaşu nu a fost desemnat ca reprezentant al statului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Nuclearelectrica.

În acelaşi timp, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Gigel Paraschiv a fost propus pentru AGA la Societatea Comercială de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice „Electrica“ S.A. Bucureşti, iar secretarul de stat în Departamentul pentru Energie Maricel Popa, ca membru în Consiliul de Administraţie la Hidroelectrica-Serv S.A.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţio­nale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Alexandru Dunca, este propus pentru AGA Societăţii Complexului Energetic Oltenia, subsecretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Energie Marcel Bogdan Pandelică, la AGA Electrica S.A., iar secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene Gabriel Onaca, pentru AGA de la Electrica Distribuţie Muntenia Nord Ploieşti.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO