ZF 24

Şefa FMI a vizitat "cartierul" Petrom, sediul de 130 de milioane de euro al producătorului de petrol şi gaze

Şefa FMI a vizitat "cartierul" Petrom, sediul de 130 de...

Autor: Roxana Petrescu

16.07.2013, 17:01 1861

Christine Lagarde, şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI), alături de Cristian Popa, viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, au vizitat în cursul zilei de azi Petrom City, sediul celei mai mari companii din România, care a costat 130 de milioane de euro.

FMI, alături de BERD, este una din instituţiile financiare internaţionale care au sprijinit procesul de vânzare al celei mai mari companii din România, preluată în 2004 de austriecii de la OMV în schimbul unei sume de 750 de milioane de euro. Anul trecut Petrom a avut afaceri de 4,3 miliarde de euro şi un profit net de 864 de milioane de euro.

"OMV Petrom este o companie sustenabilă şi profitabilă care a investit 9 miliarde de euro în România în ultimii opt ani cu un impact pozitiv asupra economiei şi a pieţei muncii din România", a spus Gerhard Roiss, CEO-ul OMV.

Dacă în momentul privatizării Petrom avea peste 50.000 de angajaţi, la finalul anului trecut compania mai avea circa 20.000 de oameni. Pe de altă parte, Petrom s-a implicat într-o serie întreagă de proiecte cum ar fi producţia de energie convenţională şi regenerabilă sau explorarea resurselor de gaze naturale la mari adâncimi în Marea Neagră.

"Avem o strategia clară de creştere şi în condiţiile unui mediu de afaceri favorabil, vom putea continua să investim la acelaşi nivel ridicat, de circa un miliard de euro pe an", a spus la rândul ei Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO