ZF 24

Sefii Credit Suisse, Morgan Stanley si Deutsche Bank apara politica bonusurilor

08.09.2009, 21:52 25

Sefii Credit Suisse, Morgan Stanley si Deutsche Bank au aparat,marti, politica bonusurilor, in conditiile in care guvernele,bancile centrale si autoritatile de reglementare iau masuri pentrulimitarea unor astfel de plati care, in opinia criticilor,incurajează asumarea de riscuri mari, informeaza Reuters.

Reprezentantii bancilor au aratat ca sistemul financiar arenevoie de reforme, dar vicepresedintele Credit Suisse, Urs Rohner,a sustinut, la conferinta anuala "Banci in tranzitie", de laFrankfurt, ca actuala criza nu a fost provocata numai debonusuri.

Walid Chammah, unul dintre presedintii Morgan Stanley, adeclarat ca este "impotriva stabilirii unor limite absolute privindnivelul compensatiilor", in timp ce directorul general al DeutscheBank, Josef Ackermann, a spus ca bancile nu pot lasa sa le scapeangajatii cei mai performanti prin reguli prea stricte.

"Razboiul pentru talente este in toi. Problema este ca neconcentram prea mult asupra bonusurilor si ignoram alte aspecte", aaratat Ackermann.

Comentariile lor marcheaza apararea sectorului bancar fata decei care vor sa limiteze compensatiile care, potrivit criticilor,au condus la asumarea unor riscuri excesive si, implicit, la crizasectorului financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO