ZF 24

Şeful Apple a vorbit public pentru prima dată despre faptul că este homosexual

Şeful Apple a vorbit public pentru prima dată despre...

Autor: Bogdan Enache

30.10.2014, 14:52 1255

"Sunt mândru că sunt homosexual şi consider că această orientare sexuală este printre marile daruri pe care Dumnezeu mi le-a dat", a scris Tim Cook - şeful gigantului american Apple, care a preluat conducerea companiei după moartea lui Steve Jobs -, într-un editorial publicat de Bloomberg Businessweek.

Aceasta este pentru prima dată când Cook, cunoscut pentru discreţia cu care îşi înconjoară viaţa privată, vorbeşte despre orientarea sa sexuală, despre care se vorbea deja neoficial în afara companiei.

Şeful Apple a mai spus că prietenii şi colegii din cadrul companiei ştiau că este homosexual.

"Nu mă consider un activist, dar îmi dau seama de cât de mult am beneficiat din sacrificiile altora. Aşa că, dacă faptul de a afla că şeful Apple este gay poate ajuta pe cineva care se luptă să se accepte sau dacă aduce vreo alinare cuiva care se simte singur sau dacă poate inspira oamenii să insiste asupra drepturilor egale, atunci merită să renunţ la o parte din intimitate", a mai spus Cook.

Tim Cook a preluat funcţia de director general (CEO) al Apple în august 2011, după retragerea lui Steve Jobs, care a murit la scurt timp după aceea, pe 5 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO