ZF 24

Şeful Apulum Alba Iulia: Am devenit cel mai mare producător de porţelan din Europa

Şeful Apulum Alba Iulia: Am devenit cel mai mare...

Autor: Laurentiu Cotu

18.09.2014, 15:45 4287
Producătorul de articole din porţelan Apulum din Alba Iulia, controlat de investitori italieni, unul dintre principalii furnizori locali ai Ikea, a ajuns la o capacitate totală de producţie de 40 de milioane de articole de porţelan pe an, însă acţionarii iau în calcul o nouă extindere până la 50 de milioane.
 
„În prezent se lucrează la capacitate maximă, producând aproape 40 de milioane de articole de porţelan pe an. Astfel, Apulum a ajuns cel mai mare producător de porţelan din Europa, producţie realizată într-un singur loc“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.
 
Compania spune că în prezent numărul comenzilor la export depăşeşte cu aproximativ 30% capacitatea de producţie a fabricii din Alba Iulia, de aceea este nevoie de o nouă investiţie în creşterea producţiei. Pentru acest proiect, care presupune şi crearea a aproximativ 150 de locuri de muncă, Apulum intenţionează să acceseze fonduri europene.
 
Compania a avut în primul semestru o cifră de afaceri de aproape 44 mil. lei (în jur de 10 mil. euro), în creştere cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Apulum a avut în 2013 afa­ceri de 75 mil. lei (16,9 mil. euro), iar pentru acest an şi-a bu­getat 20 mil. euro. În prezent, Apulum exportă 90% din pro­duc­ţia fabricii din Alba Iulia, cel mai important client fiind grupul Ikea. La începu­tul acestui an,  oficialii Apulum de­cla­rau că sunt în discuţii cu Ikea pentru dezvoltarea unei noi serii de produse, cu lansare pe piaţă la începutul anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO